ponedeljek, 2. november 2009

Vlada sprejela stališče do Predloga uredbe Sveta o upravnem sodelovanju in boju proti goljufijam na področju davka na dodano vrednost

Vlada je na 48. redni seji, 8. oktobra 2009, sprejela stališče do Predloga uredbe Sveta o upravnem sodelovanju in boju proti goljufijam na področju davka na dodano vrednost. V predlogu je poudarek na okrepitvi upravljanja sistema davka na dodano vrednost Evropske Skupnosti v državah članicah in bolj usklajeni strategiji za učinkovitejši boj proti davčnim goljufijam, kar je v skladu z obveznostjo, ki jo je prevzela tudi Republika Slovenija v okviru Lizbonske strategije. Predlagani ukrepi bodo pripomogli v boju proti davčnim goljufijam, s tem pa se bo izboljšalo delovanje notranjega trga, podjetjem pa omogočilo boljše konkurenčne pogoje.

Cilj predloga prenovitve Uredbe Sveta je z učinkovitejšimi sredstvi podpreti države članice v boju proti čezmejnim goljufijam na področju davka na dodano vrednost (DDV). Splošni namen predloga je izboljšati izmenjavo informacij med državami članicami na način, da se zagotovi učinkovitejši boj proti čezmejnim goljufijam ter boljše zagotavljanje pobiranja davka, kadar se kraj obdavčitve razlikuje od kraja, kjer ima ponudnik storitve ali dobavitelj sedež. Spremembe se nanašajo zlasti na skupno odgovornost držav članic za zaščito DDV prihodkov v vseh državah članicah, direktni dostop do podatkov, kakovost podatkov, posodobitev sistema za preverjanje veljavnosti DDV številk in vzpostavitev sistema Eurofisc.

Več...

Ni komentarjev: