petek, 13. avgust 2010

Računalniški program za pomoč pri poročanju za Intrastat in odpadno EE opremo

V Zlati komplet smo dodali računalniški program za pomoč pri poročanju za Intrastat in obračun odpadne EE opreme.

Program omogoča:

Poročanje za Intrastat

Pripravo podatkov za poročanje Intrastat, uvoz podatkov iz drugih programov (SAP, Excel ...), ročni vnos podatkov, združevanje enakih podatkov, logične kontrole, prenos podatkov v spletni obrazec preko XML.

Obračun okoljske dajatve zaradi odpadne EE-opreme

Računalniški program EuIntrastat smo nadgradili tako, da lahko z njim poleg poročanja za Intrastat poročate tudi za Okoljsko dajatev za onesnaževanje okolja zaradi nastajanja odpadne električne in elektronske opreme.

Podatki, ki jih pripravite za poročanje Intrastatu, vam služijo tudi za poročanje obračuna okoljske dajatve zaradi odpadne EE-opreme, tako da ne gre za podvajanje podatkov. V programu že obstaja tabela opreme, za katero je potrebno poročati, kakor tudi faktorji za izračun.

V primeru, da imate uvoz te opreme iz neevropskih držav ali lastno proizvodnjo, lahko te dokumente dodate v seznam dokumentov in jih ustrezno označite.

Vsak naročnik Zlatega kompleta (ne velja za naročnike dodatnih dostopov) lahko prevzame eno licenco. Če programa ne potrebujete, lahko licenco prenesete na koga drugega.

Za prevzem programa pišite na info@racunovodja.com in poslali vam bomo nadaljne napotke.

O programu:

  • program prevzamete preko interneta,
  • program namestite na svoj računalnik,
  • na voljo so navodila na namestitev in uporabo,
  • program lahko naročniki Zlatega kompleta prevzamete kadarkoli v letu 2010
  • pripadajo vam vse dopolnitve do 31. 12. 2010 (prevzamete jih preko interneta),
  • računalniški program je za naročnike Zlatega kompleta brezplačen (vključen v ceno Zlatega kompleta),
  • pomoč pri namestitvi, uvajanje, pomoč pri poročanju, pomoč preko elektronske pošte, telefona, osebni obiski, delo na daljavo ipd. ni vključena v ponudbo in je plačljiva.

O Intrastatu: Intrastat je statistika blagovne menjave med državami članicami Evropske unije (EU), kjer se podatki mesečno zbirajo s statističnimi obrazci neposredno od poročevalskih enot. V Intrastat morajo mesečno poročati podjetja, ki trgujejo z blagom z gospodarskimi subjekti drugih držav članic EU in presežejo zakonsko določen promet.

Ni komentarjev: